Aug 6, 2017

Raspberries Nutella filled French Toast Rolls 🍫




*Za recept na srpskom, idite još dole - nakon treće fotografije

Hello everyone,  

On today's plate we've got something i n c r e d i b l e. And incredibly easy! It's a French toast. Buuut, not any! It's filled with Nutella & Raspberries, and trust me it is to die for! 😍 And the best thing is, you can literally have it any time of the day! It can be a breakfast, dessert, anything! Okay, less talk, more show! ;) Oh, but, I must say, they are very tasty always, but the best is to eat them straight away. 😍 



I N G R E D I E N T S :

12 slices of fresh (toast) bread 
Raspberries 
Nutella 
Crystal Sugar 
Vanilla Extract (optional)
Butter / Margarine / Oil 

Egg Mixture: 

4 eggs
4 tbsp milk
pinch of salt 

I N S T R U C T I O N S:


Alright. So it's really quite easy! Whisk the egg mixture in a bowl, possible with a flat base, so you can later easily dip the bread into this mixture. 

Also, what you want to do is remove the crust from the bread. This is a must for rolls. Also, be sure to spread sugar in a dish or so. In this spread you'll later also dip the bread. 

Now that you've removed the crust, dip the bread in the egg mixture on both sides properly. After that, simple put the dipped bread into a a bit preheated pan, which is either oiled up, or in which butter is melted in. We used sunflower oil. After the bread is cooked, put it on a plate to rest a minute or so, and do another round. Depending on your pan, you can cook two breads at once. After the bread rested for little bit, it's now easier to roll it. So, take the back side of the bread, and first dip it in a prepared sugar spread. Now put Nutella on front side, and on the beginning of the bread optionally put some raspberries. If you want, you can put some more sugar over everything. And just gently roll it up. Take the roll and gentle dip it into sugar as well, so it's finally fully covered in sugar. 

And voila that's it!  As I said, it's best to serve them warm, 'cause the raspberries are literally melting in your mouth, and it's just ... perfection!  💖 


More photos below! Thank you for reading, hope your rolls turn out great! XO 



F R A N C U S K I     T O S T 
( Verzija: Rolne, punjene Nutellom i malinama)

Zdravo svima,

Danas na meniju pravimo Francuski tost, i to verziju urolanih tostića punjenih Nutellom i malinama. Veoma je jednostavno za napraviti , i može se jesti i za doru;ak, i dezert, i večeru ... ma kada god! 😍 
Ovaj recept je za 12 rolnica, i najbolje je servirati ih dok su tek napravljane i vruće. Ali, nama su stajale u frižideru, i jeli smo ih kasnije, i i dalje su bile preukusne. 



S A S T O J C I :

 12 kriški svežeg (tost) hleba 
Maline
Nutella
Kristal šećer
Vanil šećer (po želji)
Buter / Margarin / Ulje 

Smeša sa jajima: 

4 jaja 
4 velike kašike mleka
prstohvat soli 


I N S T R U K C I J E : 


Ovaj recept je zaista lagan, i verujem da ćete ga napraviti bez problema.Najpre umutite smesu sa jajima, najbolje u u činiji sa ravnom površinom, jer ćete kasnije u tu smesu, u činiju,  umakati hleb, pa izaberite neku odgovarajući činiju. 

Takođe, ono što želite na odmah uradite je sledeće. Pospite dosta šečera u jednu poptunu ravnu posudu/ tacnu, jer ćete kasnije takođe umakati hleb tu. A, pre svega nožićem odvojite, odnoson skinite koricu hleba, kako bi se kasnije mnogo lakše pravile rolnice. Preporučujem da kupite onaj tost hleb, jer je mnogo lakše. 

Sada, kada ste skinulu koricu sa hleba, možete uzeti hleb, umočiti u onu umućenu 'smešu sa jajima', sa obe strane, i naravno pržiti. Pržite na prethodno blago zagrejanom tiganju, na kojem ste ili stavili buter/margarin ili ulje. Mi smo krenuli sa buterom, ali završili sa suncokretovim uljem, tako da potvrđeno može i jedno i drugo. U  zavisnosti  od veličine tiganja, možete svakako peći i po dva hleba odjednom. Nakon što ste ispržili hleb, ostavite ga minut, dva da se malo ohladi kako bi lakše urolao. Za to vreme, pržite sledeću turu. Kada prođe taj minut-dva, zadnju stranu hleba dobro "umočite" u šećer koji ste na početku spremili. Kao što piše, vanil šećer možete sa regularnim kristal šečerom pomešati, a i ne. Prednju stranu hleba namažite naravno Nutellom (ili drugim već kremom naravno), i preko toga na početku od kojeg krećete da savijate hleb postavite maline po želji. Ako želite možete posuti još malo šećera preko svega toga i napravite rolnu. U suštini moći ćete jednom napravite krug, i to jedva, jer je tost hleb jako mali. Celu rolnicu takođe "presvucite" šećerom kolko može. 

Iiii voila! To je to! Vaše rolnice u vidu francuskog tosta su spremne za jelo. Najbolje je servirati ih dok su još vruće, jer se malia bukvalno topi u ustima, i zaista je ... prste da poližeš! 💘


Hvala na čitanju, i nadam se da će vam recept uspeti, i dopasti vam se! XO



 

6 comments

  1. Jao, kakva divotica od recepta! Hvala ti dragi Jovane i da znas da cu ih napraviti sa velikim zadovoljstvom :-)

    Veliki pozdrav

    ReplyDelete
    Replies
    1. E, baš mi je drago da vidim da ti se dopada! :) Hvala puno, nadam se da ćeš se oduševiti krajnjim ishodom! :)

      Veliki pozdrav!

      Delete
  2. Ovo izgleda preukusno. Moraće da se proba. :) Pozdrav!

    ReplyDelete
  3. This looks like a little piece of heaven!
    Amazing recipe! Thanks for sharing!
    Xx Caroline
    www.foreverdolledup.net

    ReplyDelete
  4. You're most welcome! And thank you! xo

    ReplyDelete

© United Thoughts of a Wanderluster by Jovan Vasiljević. Design by FCD.