Oct 29, 2017

(Happy) Honey kroasani 🍯 🐝



Since this is an advertisement for Serbian company, the post will be on Serbian. Sorry about that. Bisous Biosus 🐝


Zdravo svima, 

Happy Honey osnovali su ljubitelji pčelarstva i meda sa ciljem da se deci, mladima i svima koji se tako osećaju obezbedi najkvalitetniji sirov med, i to u novoj dimenziji. 100% prirodni dodaci maline, šljive, kajsije kao i organskih – kakao i đumbira koji u kombinaciji sa sirovim medom, blago prečišćenim i nezagrevanim, čine paletu ovih srećnih ukusa za užitak u svim onim slatkim momentima. Jedan od tih momenata su - za mene svakako neprevaziđeni kroasani. A, za sve Vas koji se pitate šta je to što baš Happy Honey proizvod čini drugačijim od ostalih, rećiću Vam samo da je to upravo nepromenjena tekstura pre i nakon proizvodnje. Sirov med se ne zagreva i tako zadržava sva svoja svojstva, a voće i kakao/đumbir daju prelepu boju i neobičan ukus. No, dobro, da pređemo mi na recepturu, a ako želite da saznate nešto više o Happy Honey proizvodima, ili ih pak poručite -možete pogledati njihov zaista sjajan web sajt, klikom ovde.  




Sastojci:

800 - 900g brašna
1 paketić kvasca
2 kafene kašike soli 
1 kašičica šećera
2dl mleka
2dl jogurta
2 jaja
1 žumance
2 supene kašike ulja
1 margarin (250g)

Namaz:

Happy Honey organiski med 

Postupak:

U toplo mleko, staviti kvasac i šećer, i malo brašna, i ostaviti da nadođe. Kada kvasac nadođe,  spojiti ga sa ostatkom brašna; u to dodati so, ulje, 2 jaja, jogurt i sve dobro umešati . Umesiti testo, pa ga ostaviti na toplom da naraste, oko 30minuta. Naraslo testo potom podeliti na 8 delova. Svaki deo testa razviti oklagijom u obliku kruga, pa ga premazati otpoljenim margarinom. Sada imamo 8 zasebnih jufki. Poslednje testo se ne premazuje margarinom. Ređati jedno na drugo. Sada to testo ponovo razvući - sjediniti. Sada ovako razvijeno testo, iseći na 12 delova u obliku trougla. Uvijati testo u kiflu, i ređati u pleh - voditi računa da bude malo veći razmak. Ostaviti ih da odstoje jedno 10 -15minuta. Umutiti žumance sa malo mleka, i time premazati kroasane. Kroasane peći u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni, oko 20minuta.  


Nakon pečenja, mogu se odmah servirati i puniti omiljenim ukusima sirovog meda - Happy Honey.. 😋


🍯 Koristan savet: Takođe sam, još pre nego što se pozdravimo hteo da Vam dam jedan veoma koristan savet, a vezan upravo za med! Veoma se preporučuje da svako jutro razmutite po kašiku meda (u ovom slučaju, mislim da je sjajan izbor Happy Honey Đumibr) u čašu mlake vode. Po želji, možete dodati i koju kap limuna. Preporučljivo je ovaj kratki napitak popiti na prazan stomak. 


To bi bilo to za ovaj post. Nadam se da ste uživali i da ćete sa slašću poručiti Vašu srećnu teglicu! 

Topli pozdrav i uživajte u ostalim fotografijama, 

Jovan


 





Post a Comment

© United Thoughts of a Wanderluster by Jovan Vasiljević. Design by FCD.